Samlarklubben Baltzar von Platen

Inga program är ännu planerade inför år 2021.

Den lilla klubben med de stora ambitionerna.


Under mottot ”Samla, mötas, lära” ses vi en gång i månaden för att umgås, utbyta erfarenheter och ta del av ett varierat programutbud. Vanligast är att vi bjuder in en gäst, som berättar om sitt eget speciella intresseområde, inte nödvändigtvis samlande.


Vi gör även utflykter och besöker allehanda utställningar, muséer, privata samlarhem m m.


Man behöver givetvis inte samla på något speciellt för att vara medlem i vår klubb, men att vara lite ”nördig” är en tillgång. Några av våra medlemmar har specialiserat sig på en viss typ av föremål, men vanligast är man har många intresseområden och kan komma hem med allehanda  prylar efter sina besök på loppisar, antik- och kuriosamarknader, -mässor och auktioner. Utan samlare skulle många av de föremål, som nu bjuds ut till försäljning, antagligen hamna på soptippen. Att ta vara på gamla prylar är en kulturgärning.


Våra månadsmöten hålls normalt den första tisdagen i månaden kl 18 (ej juni och juli) och vi håller till i Godtemplargården på Poppelgatan 6.


Entréavgiften är endast 30 kr för medlemmar och 50 kr för icke medlem. Då ingår kaffe/te, smörgås och kaka.


Om du vill stödja vår förening och bli medlem, är vi givetvis tacksamma. Du kommer då att få ta del av våra medlemsförmåner såsom subventionerade priser på vissa entréer, resor och måltider.