Program

Program våren 2019

Välkommen att besöka samlarklubbens månadsmöten, som hålls kl 18.00 första tisdagen i varje månad.

Lokal: Godtemplargården, Poppelgatan 6 om inget annat anges.

Entréavgift: Normalt 30 kr och då ingår kaffe/te och smörgås.

 

Tisdagen den 8 januari

Traditionen med målade golv. Det finns knappast något som skapar en sådan magisk stämning i ett rum som ett målat golv och idag är det många som drömmer om att återskapa den traditionen i sitt hem. Men finns det några bra förebilder? Hur såg de svenska mönstren ut? Var det bara något för herrgårdarna? Bönder och allmoge hade väl bara skurgolv? En som kan detta ämne är antikvarien Ralph Edenheim, som kommer att berätta för oss och visa bilder.

Tisdagen den 5 februari

Årsmöte samt en afton tillägnad gitarren. Trubaduren Per Toftgård visar bilder och berättar om gitarrens utveckling och historia. Han kommer att ha med sig några olika gitarrtyper att visa upp samt även framföra några små klassiska gitarrstycken. Om vi ber snällt så spelar han säkert någon modernare låt också.

Tisdagen den 5 mars

Medeltida broderikonst. Fil. mag. Madeleine Svanström från Motala kommer med sina gedigna kunskaper om medeltida broderier att föra oss in i denna intressanta värld. Eller med hennes egna: "Följ med på en spännande resa in i 1400-talets symboliska bildspråk. Jag berättar hur ett forskningsresultat växer fram och visar både broderier och konst."

Tisdagen den 2 april

Besök hos FA:s Antik på Linköpingsgatan 6 i Skänninge. Vi samlas kl 18.20 utanför Motala central för att åka med pendeln till Skänninge. Klubben står för resan. Innehavaren Fredrik Andersson kommer att förevisa utvalda objekt och berätta om antikhandeln i allmänhet.

 

Närliggande Bokcafé Källan tar emot oss för fika efteråt.

 

Om du önskar följa med på denna utflykt kontakta Evald på tfn 0141-52797, 0730-26 03 83 eller mail evaldmarkheden@hotmail.com. Han kommer att beställa kaffe/te och smörgåsar till oss.

UTFLYKT i maj: Vi planerar att göra en utflykt till ett samlarhem i Åtvidaberg. Tidpunkt och övriga detaljer är ej helt klara, varför information kommer att lämnas kontinuerligt på månadsmötena framöver och även på denna sida. Som komplettering kan vi eventuellt också göra ett besök på Björkstugans Museum och Kuriosa, 1 mil söder om Kisa.