Samlarklubben Baltzar von Platen

Program hösten 2018

Tisdagen den 4 september:

 

Besök i Skänninge. Samling kl 17.20 vid Resecentrum i Motala för resa med pendeln med avgång kl 17.35. Vi får en guidning i Vårfrukyrkan kl 18.00. Därefter tar vi oss till Hembygdsföreningens samling av gårdar, muséer, rosarium och örtagård. Vi strövar fritt omkring i kulturreservatet, inne och utomhus, samt intar fika i eller vid kaffestugan. Klubben står för resekostnad och guidning för medlemmar.

Tisdagen den 2 oktober:

 

Olivehults säteri. Ligger vid sjön Stråken i Kristbergs socken. Huvudbyggnaden från 1650-talet innehåller välbevarad inredning och inventarier från tidigt 1700-tal. Lotta Hedborg, som ensam ägare och boende, kommer att guida oss bakåt i historien fram till nutid.

Vi får möjlighet att fika där med egen medhavd dryck. Smörgåsar och kakor kan genom Evalds försorg fås för 30 kr. Guidningen kostar 100 kr per person som föreningen betalar för medlemmar. Samling hos Gunilla Melander i Kristberg kl 17.45.

Tisdagen den 6 november:

 

Gamla Motala-bilder. Samling i Godtemplargården på Poppelgatan för ytterligare en omgång Gamla Motala-bilder ur Krister Anderssons stora fotoarkiv. Liksom tidigare har Margareta Johansson hjälpt till med urval och skanning. Denna gång blir det lite nyare motiv än för ett år sedan (ca 1930-tal och framåt). Entréavgift 30 kr och då ingår fika med smörgås och kaka.

Tisdagen den 11 december:

 

Julfest på Restaurang Snäckan. Klockan 18.00 träffas vi på restaurang Snäckan, Dynamovägen 5, för julfest med julbuffé till en kostnad av 225 kr. Vi hoppas få besök av Motala Lucia under kvällen.

 

Julklapp i prisläge ca 50 kr medtages för utlottning.

 

Evald tar emot anmälningar, senast söndag kväll den 9 december.

För info och anmälningar kontakta Evald Markheden tfn 0141-52797, 0730-260 383 eller mail evaldmarkheden@hotmail.com.